einhorn_madeleineHanna har just påbörjat sin andra utbildning på kort tid. Studierna på Konstfack har hon abrupt avbrutit, och i stället börjat på en författarskola.

Det är måndag morgon, och de aspirerande författarna ska för första gången träffa Pål Berger, en egensinnig pedagog. Har ni, frågar han, lust att göra ett gemensamt projekt? Utan att invänta svar halar han upp sju lappar ur sin portfölj, som han håller framför sig som en solfjäder. De är annonser, åtta år gamla och alla med samma avsändare – som erbjuder professionella lektioner i naturvetenskap, balett, konst, musik och översättning från sex språk. Samt att städa folks lägenheter. Undertecknat Madeleine F.

Nu ska de skriva denna kvinnas liv. Är hon multibegåvad? Eller mytoman? För Hanna blir uppgiften en högst personlig fråga. Hon måste ta reda på vem kvinnan är.

Madeleine F. är en roman om sökande. Efter en mystisk, talangfull person, som är som uppslukad av jorden. Efter lösningen på en gåta, som tycks liksom utlagd för att gäcka. Och slutligen om sökandet efter inspiration och identitet.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Recensioner

Tillbaka till boklistan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~