Böcker:

Vad hände på vägen till Jerusalem? (Norstedts, 2020)
”Det är en särskild upplevelse att resa i historien.” Så inleder Lena Einhorn sin andra färd in i det förflutnas dunkel som Bibeln bjuder på. I Vad hände på vägen till Jerusalem? riktar hon samma nyfikna men kritiska blick mot Gamla testamentet, och framför allt Moseböckerna,  som hon tidigare riktat mot Nya testamentet.
Den tunna isen (Norstedts, 2019)
I sin roman Den tunna isen ger sig Lena Einhorn i kast med sin egen historia och kärlekens livsfarliga och livsnödvändiga kraft. Berättelsen handlar om en oupptäckt barndom, och om kärlekens tunna is.
Geniet från Breslau (Natur & Kultur, 2018)
Dokumentärromanen Geniet från Breslau är en berättelse om den dramatiska kärlekshistorien mellan kemisterna Fritz Haber och Clara Immerwahr, och den turbulenta tid de levde i, den tid som ledde fram till första världskriget.
Madeleine F. (Natur & Kultur, 2016)
Madeleine F. är en roman om sökande. Efter en mystisk, mångbegåvad person, som är som uppslukad av jorden. Och om sökandet efter inspiration och identitet.
A Shift in Time (Yucca Publishing, 2016)
I denna uppföljare till Vad hände på vägen till Damaskus? utvidgar och detaljanalyserar Lena den så kallade ”tidsförskjutningshypotesen”. Med en rad exempel från parallella historiska källor till Nya testamentet påvisar hon den till synes analoga, men tidsförskjutna, berättelsen om en person och en rörelse med stora likheter med Jesus och hans lärjungar.
Blekingegatan 32 (Norstedts, 2013)
Romanen Blekingegatan 32 tar oss med på Greta Garbos resa från ett fattigt barndomshem på 20-talets Södermalm, via Dramatens elevskola, och ut i världen till ett liv som en av världens största filmstjärnor.
Siri (Norstedts, 2011)
Detta är en roman om Siri von Essens liv före, under och efter äktenskapet med August Strindberg. Siri är en modig kvinna som vågar bryta radikalt med sin tids konventioner – men som till slut ändå hamnar i en ny, och helt oväntad, krigszon.
Om Strindberg (Norstedts, 2010)
Lena Einhorn är huvudredaktör för praktverket Om Strindberg. Denna rikt illustrerade bok innehåller en samling berättelser om August Strindberg, skrivna av en celeber samling författare: skönlitterära, Strindbergsexperter, genusforskare och journalister.
Återblick: Jerusalem, Kairo, Addis Adeba, Bombay (Prisma, 2009)
En väl undanstoppad men ändå inte bortglömd plastpåse fylld med fotografier är upprinnelsen till den här boken. Fotografierna väckte minnen – som blev till berättelser – om upplevelser i, och iakttagelser från, Israel, Egypten, Etiopien och Indien, för mer än 25 år sedan.
Vad hände på vägen till Damaskus? - På spaning efter den verklige Jesus från Nasaret (Prisma, 2006)
I den här boken söker Lena Einhorn den historiska sanningen bakom Jesus berättelse, genom att jämföra Nya testamentets texter med samtida historiska källor. Till sin förvåning upptäcker hon påtagliga likheter mellan evangeliernas berättelser och  händelser skildrade av den samtida historikern, Flavius Josefus. Men tjugo år för sent.
Ninas resa (Prisma, 2005)
Nina Einhorn var en av de absolut sista som lämnade Warszawas getto levande. Den vuxna Nina ville berätta. Hennes egna ord, märkligt enkla och raka, präglar denna överlevnadshistoria skriven av hennes dotter Lena.
Handelsresande i liv – om vilja och vankelmod i krigets skugga (Prisma, 1999)
I Stockholm förs ett hittills nästan okänt spel bakom kulisserna som går ut på att försöka rädda de liv som kanske ändå kan räddas ur Hitlers förintelseläger. Det är inte stater som driver på, det är individer – våghalsiga individer som inte drar sig för omöjliga kontakter. En inträngande studie som väcker många nya frågor.